ZAMEK W OTMUCHOWIE TRADYCYJNIE JUŻ ZAPRASZA NA BAL SYLWESTROWY 2024 I HUCZNE PRZYWITANIE 2025 ROKU
Szanowni Goście, nie zwlekajcie i rezerwujcie wolne miejsca (!) bo tylko w tym tygodniu, do końca listopada (25.11 do 30.11) cena pozostaje zeszłoroczna: 600 zł para (300 zł osoba) od 1 grudnia koszt zabawy dla pary to już 650 zł (325 zł osoba) – informuje Dom Kultury Zamek w Otmuchowie.
MENU SYLWESTROWE 2024:
(wejście do sali bankietowej i do sali restauracyjnej od godziny 19:30)
godzina 19:30 do 20:00
na zamkowym dziedzińcu Adam, kelner nasz pierwszy, grzanym pachnącym winem przywita byście do godziny 20:00 na czczo nie czekali 
Godzina 20:00
zaczynamy bal 

od tej godziny oddajemy Was w najsprawniejsze ręce DJ’a Piotra i zespołu Pio-Mar
– sery Mozzarella w pieczonych pomidorach roztopione, oliwą z oliwek polane,
– słoje najlepszego smalcu zamkowego z cebulą do smaku wzmocnionego,
– ogóry całe w słojach z koprem i czosnkiem kiszone,
– pajdy chleba swojskiego do tego dodane.
Godzina 20:30
– bitki z polędwicy wołowej w aromatycznym sosie myśliwskim
przez samego Damiana, szefa kuchni zamkowej przygotowane,
– kluseczki własnoręcznie przez panią Danusię gniecione,
– mieszanka sałat z przeróżnymi warzywami i sosem winegret polana.
– befsztyk tatarski ze świeżej wołowiny rękoma pani Marzeny robiony,
z jajkiem najzdrowszym od kur na wolnym wybiegu hodowanych,
– deski pełne serów w różny sposób leżakowanych,
– carpaccio z pieczonego buraka ćwikłowego układane z dodatkiem orzechów włoskich i rukoli oraz parmezanem też posypane,
– pełne tace pieczonych mięsnych przekąsek, przez panią Mariolę przygotowane, i jak chłopskie jadło podane
– sałatki tradycyjne, jarzynowe w liściach rzymskiej sałaty przygotowane,
– sałatka ze świeżych warzyw na sposób grecki przygotowana, z serem feta i oliwami serwowana
– jajka na twardo sosem majonezowym z dodatkiem przypraw garnirowane,
– pełne kosze najlepszego pieczywa w piekarni otmuchowskiej wypieczone a w koszach przez Paulinę, Kryspina i Kacpra ułożone.
o północy
Szampanem i winem musującym zaznaczony,
jedynie na zamku w Otmuchowie tuż przed północą przez kasztelana podawany i pięknymi życzeniami noworocznymi burmistrza rozpoczęty.
Około godziny 02:00
gołąbki lub holubce jak to sąsiedzi nasi Czesi nazywają z farszem gryczanym i mięsnym w rolki z liści białej kapusty przez panią Basię zawijane z sosem z grzybów w lasach wokół miasta zbieranych
– ciasta pieczone i inne łakocie do woli, bez kalorii liczenia, jako poczęstunek przez Justynę najpiękniej podane zostaną
kawy różne i herbaty świata, soki, woda naturalna z owocami liczone nie będą.
Alkoholu własnego nie zabraniamy, natomiast dźwigać pod górę na skarpę zamkową nie musicie bo nabyć go możecie za groszy parę na miejscu, w barze zamkowej restauracji, taniej niż w sklepach kilku przy otmuchowskim Rynku.
cennik:
wódka czysta – Wyborowa 0,5l. 40,00 zł
wódka czysta – Finlandia 0,5l. 50,00 zł
wódka wytrawna – Żubrówka 0,5l 40,00 zł
szampan/wino musujące – Prosecco Mionetto 0,75l. 40,00 zł
wino białe – gruzińskie półwytrawne 30,00 zł
wino czerwone – gruzińskie półwytrawne 30,00 zł
whiskey – Jack Daniel’s 0,5l. 100,00 zł
whisky – Ballantine’s 0,5. 70,00 zł
whisky – Johnnie Walker black label 05l. 100,00 zł
Do bramy zamkowej gości odprowadzimy nie wcześniej niż o godzinie 04:00
Ze względu na ryzyko uszkodzenia samochodów fajerwerkami tradycyjnie o północy odpalanymi, zalecamy parkowanie aut na parkingu przy zamku dolnym. Za ewentualne uszkodzenia samochodów na dziedzińcu zamku odpowiedzialności ponosić nie będziemy.
Platformę wieży zamkowej w noc sylwestrową tylko gołębiom zostawmy a fajerwerkami własnymi z tarasu restauracji i parku zamkowego strzelajmy.
Rezerwacja pod nr. telefonu 77 431 51 48 lub 602 711 173
artykuł sponsorowany