Salmonella na jajkach z Włostowej
Zagrożenie:
Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność pałeczek Salmonella z grupy D na powierzchni skorupek jaj określonych poniżej.
Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej może powodować przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.
Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Jaja z chowu klatkowego.10 świeżych jaj. Klasa wagowa M, klasa A
Numer partii: 23.10.21.T12
Najlepiej spożyć przed: 23.10.2021
Kod na skorupkach jaj: 3PL 16071303H6
Podmiot wprowadzający do obrotu: Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o., Włostowa 109D, 48-317 Korfantów Zakład pakowania i sortowania jaj PL 16075903